Çağrı Merkezlerinden Müşteri Memnuniyetsizliği

       Mutlaka siz de aramışsınızdır sorunlu ürününüzü şikayet etmek için çağrı merkezlerini. Çoğunlukla hemencecik bir yetkiliye ulaşmak istiyorsunuz, ama ne mümkün. Onlar birbirlerine pasladıkları veri tabanlarından vırt zırt size ulaşırken, siz bekle Allah bekle eşikte bekletiliyorsunuz dakikalarca.

      Bir keresinde binlerce şubeli bir zincirin ürünleriyle ilgili şikâyette bulunmak istemistim. Konu, poşetlerdeki fasulyemin ikinci kezdir kurtlu  çıkması ve usulünce kapatılmayıp zımba atılmış poşetli ürünlerdi. Ben diyeyim 10, siz deyin 20 dakikalık bıktırıcı müzikten sonra dayanamayıp kapamıştım telefonu.

      Yine  başa gelmiş bir başka örnek: Ev interneti hizmeti aldığım operatörü aramıştım o seferinde de. Müşteri hizmetlerinden bir ben robot değilime ulaşmak için 15 dakika kadar uğraştım. Ana sonuç aynı. Sistem beni sürekli olarak başka yönlere çekmeye çalışıyordu. Ama illa ki insan çıkmalıydı karşıma, başka turlu olacak gibi değildi. Üniversite görmüşler bu yolla bir sonuç alamıyorlarsa nineler, dedeler ve iyi bir eğitim fırsatı tanınmamış kitleler napsın?

       O sistem dedikleri karşıdakileri hiç adam yerine koymuyor. Empati yoksunu diyor kimi buna. Ama aradığınızda bir-iki soru dışında hemencecik müşteri temsilcisine bağlanma şansımız olmalı. Artık personel mi alıyorsunuz, o personeli iyi mi yetiştiriyorsunuz, şirketlerin sorunu o. Ben çektiğimizi bilirim, sorunları çözülmemiş olarak buradayız. Biz yüzbinler buradayız, sistem hazretleri nerede?

      

 



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski